Talán az egyik tészta-hús párosítás a penne és a csirkemell. Némi fűszerrel megbolondítva igen laktatós, finom étel készíthető belőle. És mint minden tésztaétel, ez is gyorsan elkészül, így tökéletes a dolgos hétköznapokra egy vacsorára.

Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 50 dkg csirkemell filé
- só
- bors
- oregánó
- 15 dkg koktélparadicsom
- 1 csomag penne
Elkészítés:
Az összezúzott fokhagymát olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, oregánóval ízesítjük, és felöntjük 1 dl vízzel. Amikor a hús megfőtt, beletesszük a félbevágott koktélparadicsomokat és 2-3 percig főzzük még. A pennét a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük a paradicsomos csirkével. Parmezánnal, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.