Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fűszeres csirkemell pennével

Talán az egyik tészta-hús párosítás a penne és a csirkemell. Némi fűszerrel megbolondítva igen laktatós, finom étel készíthető belőle. És mint minden tésztaétel, ez is gyorsan elkészül, így tökéletes a dolgos hétköznapokra egy vacsorára.

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 50 dkg csirkemell filé
  • bors
  • oregánó
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 csomag penne

Elkészítés:

Az összezúzott fokhagymát olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, oregánóval ízesítjük, és felöntjük 1 dl vízzel. Amikor a hús megfőtt, beletesszük a félbevágott koktélparadicsomokat és 2-3 percig főzzük még. A pennét a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük a paradicsomos csirkével. Parmezánnal, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.