Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fűszeres csirkemell kukoricapehelyben sütve

Valószínűleg nincs olyan magyar ember, aki nem szereti a rántott húst. A csirkemell azonban kevésbé kedvelt alapanyag, így most egy vadi új bundában mutatjuk meg. Igen, jól látják, kicsit hajaz arra a bizonyos csirkés étterem ételeire.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 tk kakukkfű
  • chilipehely ízlés szerint
  • 1 db babérlevél
  • só ízlés szerint
  • 15 dkg natúr joghurt
  • 0,5 dl tej (elhagyható)
  • 1,5 bögre natúr kukoricapehely

Elkészítés:

Az összes fűszert és a késünkkel vagy tenyerünkkel kilapított fokhagymákat elkeverjük a joghurttal, és egy pici tejet öntünk bele (elhagyható). A feldarabolt csirkemelleket beletesszük a „pácba”, és egy órát hagyjuk, hadd érjenek össze az ízek. Eközben sodrófával vagy bármi mással összetörjük a cornflakest, de azért ne annyira, hogy morzsa legyen belőle. Az egy óra leteltével a húsokat belehempergetjük a kukoricapehelybe, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és sütőben megsütjük. Rizzsel, burgonyával vagy akár zöldséggel tálalhatjuk.