Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fonott kalács

A fonott kalácsot is nagyon sokféleképpen készítik. Most az alapreceptet mutatjuk be, amibe a kezdők is simán belevághatnak. Egy kis gyakorlás után a következő lépcsőfokot is meg lehet lépni, és próbálkozhattok a komolyabb variációkkal is.

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • csipet só

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos, cukros vízben kb. 10 perc alatt. Az élesztőt ezután összegyúrjuk a többi hozzávalóval, majd meleg helyen fél órát letakarva kelni hagyjuk. A tésztát ezután négy egyenlő részre osztjuk, mert ebből a mennyiségből két kalácsot fogunk kapni. Egyelő nagyságú hurkákra gyúrjuk, majd összesodorjuk. Tegyük egy tepsibe, majd ott is sütés előtt még fél órát kelesztjük, utána lekenjük tojással és 40-45 perc alatt készre sütjük.