A földimogyorót legtöbbször filmnézés közben, nassoláskor fogyasztjuk. Pedig tökéletes alapanyaga az ételeknek. Most gondoltunk egy merészet, és krémlevest „varázsoltunk” belőle. A végeredmény magáért beszél!

Hozzávalók:
- 2 ek földimogyoró olaj (vagy bármilyen olaj)
- 1 közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek frissen reszelt gyömbér
- 1 közepes sárgarépa
- 2 közepes édesburgonya
- 1 közepes banán (elhagyható)
- 1 l zöldség alaplé
- 1 ek curry por
- 1 kávéskanál kurkuma
- 2 teáskanál koriander
- cayenne bors ízlés szerint
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál görögszéna
- 1 teáskanál római kömény
- 4 dl kókusztej
- 3 ek mogyoróvaj
- kevés petrezselyemzöld
Elkészítés:
Megdinszteljük a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a sárgarépát, az édesburgonyát – melyből 2-3 hasábot félreteszünk a tálaláshoz, majd felöntjük az alaplével, ezután hozzáadagoljuk a kókusztejen kívül minden más hozzávalót. Miután megfőtt minden zöldség, utolsó hozzávalóként beleöntjük a kókusztejet, forralunk egyet rajta, és miután lehűtöttük, összeturmixoljuk. Az édesburgonya hasábokat kevés zsiradékon megsütjük, ezzel és aprított petrezselyemzölddel, kevés kókusztejjel tálaljuk.