Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fokhagymás mandulaleves

Mi lehet jobb egy olyan ételnél, amit még főzni sem kell? Szoktátok a mandulát süteményeken kívül másra is használni? Ha nem, akkor mutatunk egy remek példát: a fokhagymás mandulalevest.

Hozzávalók:

  • 12 dkg hántolt mandula
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 6 dl zöldségalaplé
  • sherryecet ízlés szerint
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl félszáraz fehér bor
  • 20 dkg fehér szőlő, kimagozva, elfelezve
  • friss menta

Elkészítés:

A mandulát megpirítjuk, majd ledaráljuk. Ezután leturmixoljuk a fokhagymával, az alaplével együtt. Az ecettel és a borral ízesítjük, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük. Végül a szőlőt beleszórjuk, tányérokba merjük és így kínáljuk.