Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Fetás húsgombóc

Számos variációt mutattunk már a húsgombócra, de egész biztos, ez lesz mindenki kedvence. A finom fűszeres darált húsba egy kis feta sajtot „rejtettünk”. Egy mártogatóssal tökéletes parti étel.

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 20 dkg feta
  • olaj
  • 3 fej apróra vágott hagyma
  • ételízesítő
  • bors
  • 1 evőkanál napraforgómag

Elkészítés:

A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk. A darált húst összedolgozzuk a tojással, a zsemlemorzsával és a hagyma harmadával. Ételízesítővel ízesítjük és egy homogén masszává keverjük össze a hozzávalókat. Kisebb lepényeket formázunk belőle és mindegyikre helyezünk egy feta kockát, majd gombóccá formázzuk. Olajon aranysárgára pirítjuk, majd 150 fokos sütőben 15 percig sütjük.