Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fetás húsgombóc

Számos variációt mutattunk már a húsgombócra, de egész biztos, ez lesz mindenki kedvence. A finom fűszeres darált húsba egy kis feta sajtot „rejtettünk”. Egy mártogatóssal tökéletes parti étel.

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 20 dkg feta
  • olaj
  • 3 fej apróra vágott hagyma
  • ételízesítő
  • bors
  • 1 evőkanál napraforgómag

Elkészítés:

A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk. A darált húst összedolgozzuk a tojással, a zsemlemorzsával és a hagyma harmadával. Ételízesítővel ízesítjük és egy homogén masszává keverjük össze a hozzávalókat. Kisebb lepényeket formázunk belőle és mindegyikre helyezünk egy feta kockát, majd gombóccá formázzuk. Olajon aranysárgára pirítjuk, majd 150 fokos sütőben 15 percig sütjük.