Brutálisan elszabadultak a pizza árak. Otthon, jelentősen olcsóbban összehozható, ha van egy jó tészta receptünk. Az, hogy milyen feltét kerül rá, tulajdonképpen ízlés kérdése. Mutatunk egy isteni pizza tésztát, ami egy végtelen egyszerű ízesítést kapott, a fetával és a barackkal.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj
- 2 tojás sárgája
- kevés jéghideg víz
- 1 tojásfehérje
- 1 tojás a megkenéshez
A töltelékhez:
- 10 dkg feta sajt
- 4-5 sárgabarack
- 1 marék bazsalikomlevél
- só
- bors
- 1-2 piros chili
Elkészítés:
A tésztához a hideg vajat és a lisztet egy csipet sóval aprítógépben összedolgozzuk. Az elkészült durvább morzsához hozzáadjuk a két tojás sárgáját és a hidegvizet, összekeverjük, összegyúrjuk, és a sütésig a hűtőben pihentetjük. Közben a feltéthez a barackokat szeletekre vágjuk, a chilit felkarikázzuk vékonyan. A tésztát két részre vesszük, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd áthelyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Mindkettő széleit felhajtogatjuk, majd a közepére tépkedjük a bazsalikomleveleket, megszórjuk a chilivel, rámorzsoljuk a fetát, sózzuk és borsozzuk. Ezt követően helyezzük el rajtuk a szeletelt barackokat. A tészta széleit megkenjük felvert tojással. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és 25-30 perc alatt készre sütjük.