Hogyan lehet eperből sós ételt készíteni? Egyszerűen! Első ránézésre úgy tűnhet, hogy egy desszert az epres tésztasaláta, de nem. Érdemes kipróbálni, ugyanis nagyon jól működik tésztával is.
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles spenót
- 20 dkg ricotta
- 200 ml 8 %-os főzőtejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek olíva olaj
- izlés szerint só
- izlés szerint bors
- 40 dkg teljes fusilli tészta
- 25 dkg eper
Elkészítés:
Ha friss spenótból készítjük, akkor mossuk meg a leveleket, csepegtessük le, majd vágjuk csíkokra. Fonnyasszuk meg az olajon, a zúzott fokhagymával együtt, majd öntsük fel a tejszínnel. Ízesítsük sóval és borssal. Hozzáadjuk a ricottát, majd turmixoljuk az egészet össze. A tésztát kifőzzük, majd leszűrjük, és hozzákeverjük a spenótot. Tálaláskor az eperdarabokkal megszórjuk.