Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Epres tésztasaláta

Hogyan lehet eperből sós ételt készíteni? Egyszerűen! Első ránézésre úgy tűnhet, hogy egy desszert az epres tésztasaláta, de nem. Érdemes kipróbálni, ugyanis nagyon jól működik tésztával is.

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles spenót
  • 20 dkg ricotta
  • 200 ml 8 %-os főzőtejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olíva olaj
  • izlés szerint só
  • izlés szerint bors
  • 40 dkg teljes fusilli tészta
  • 25 dkg eper

Elkészítés:

Ha friss spenótból készítjük, akkor mossuk meg a leveleket, csepegtessük le, majd vágjuk csíkokra. Fonnyasszuk meg az olajon, a zúzott fokhagymával együtt, majd öntsük fel a tejszínnel. Ízesítsük sóval és borssal. Hozzáadjuk a ricottát, majd turmixoljuk az egészet össze. A tésztát kifőzzük, majd leszűrjük, és hozzákeverjük a spenótot. Tálaláskor az eperdarabokkal megszórjuk.