Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Édesburgonyaleves sült kelbimbóval és szalonnával

Ma már számos zöldségből készítünk krémlevest. Az édesburgonya is tökéletes alapanyag hozzá. Viszont egy kis fantáziával igazán izgalmassá lehet varázsolni. Például feltétként tökéletesen passzol hozzá a sült kelbimbó és a sült szalonna, ami által rendkívül laktatóssá válik.

Hozzávalók:

  • 2 ek vaj
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szál sárgarépa
  • 50 dkg édesburgonya
  • bors
  • szerecsendió
  • 800 ml víz vagy zöldségalaplé
  • 2 nagy ek tejföl

A tálaláshoz:

  • 20 dkg kelbimbó
  • bors
  • 10 dkg húsos szalonna

Elkészítés:

A fehérrépát, sárgarépát és édesburgonyát kisebb kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk. A vajat egy forró serpenyőbe dobjuk és üvegesre pirítjuk benne a vöröshagymát és az újhagymát, majd pár perc múlva mehet rá a fokhagyma is. Beledobáljuk a zöldségeket, kicsit átpirítjuk őket, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk kevés szerecsendiót, majd felöntjük a vízzel (vagy alaplével) és kb. 30 percig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. Kb. 20 perc után mehet bele a tejföl, majd egy alapos pürésítés botmixerrel. A kelbimbókat enyhén sós vízben előfőzzük, majd leszűrjük, félbe vágjuk, és kevés vajon átforgatjuk és megborsozzuk. Közben a szalonnát feldaraboljuk, zsírjára sütjük, és a levessel tálaljuk.