Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Édesburgonya chips

Hozzávalók:

2 db édesburgonya (közepes méretű)
3 ek olívaolaj
2 csipet só (durva szemű tengeri)
1 kk fekete bors (frissen tört)
Szerecsendió ízlés szerint (frissen reszelt)

Elkészítés:

Az édesburgonyákat meghámozzuk és közel egyenlő méretű, lehetőleg vékony szeletekre vágjuk. Uborkareszelővel pontosan egyforma vastagságú szeleteket lehet készíteni.
Tiszta nejlonzacskóba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, beleszórjuk a fűszereket.
A zacskó nyakát befogva jól összerázzuk az egészet, hogy mindenhol érje a burgonyacikkeket a finom olaj és a fűszerek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk (úgy, hogy egymás mellett legyenek a batáták, ne egymáson és (légkeverésen) 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Félidőben megfordítjuk a krumplikat. Azon melegében tálaljuk.