Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Diós fasírtgolyók paradicsomos spagettiágyon

Egy egyszerű tésztaételt nagyon könnyen tudunk varázslatossá tenni úgy, hogy még húst is tartalmazzon. Ez a pikáns húsgolyó biztosan sokaknak furcsán hangzik először, de a dió tökéletesen passzol a húshoz. Egy gyors hétköznapi vacsorának is tökéletes, és a húsgolyó-tészta páros mindig nagy kedvence a gyereknek is.

Hozzávalók:

A fasírthoz:

  • 10 dkg dió
  • 3 zsemle
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 tk majoranna
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 2 dl napraforgó olaj

A paradicsommártáshoz:

  • 12 paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 30 levél bazsalikom
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt bors ízlés szerint

A tálaláshoz:

  • spagetti

Elkészítés:

A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk, a diót ledaráljuk, és összekeverjük a fűszerekkel. A zsemlét kicsavarjuk, hozzáadjuk a tojást, belenyomjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a diós-fűszeres keveréket. Megkóstoljuk, ha szükséges, utána ízesítünk. Bő, forró olajban a kis gömbölyű fasírtgolyókat aranybarnára sütjük. (Ne legyenek túl kicsik, mert akkor kiszáradnak!) A héjától megszabadított paradicsom magházaiba belenyomjuk a hüvelykujjunkat és kikotorjuk a magokat. Tisztán a hús marad. Megtisztítjuk a fokhagyma gerezdeket. Serpenyőben megmelegítjük az olajat és egészben beletesszük a fokhagymát. Lassú tűzön sütni kezdjük, oly módon, hogy a gerezdek duplájukra puffadjanak. A megsült, puffadt fokhagymákat lyukas kanállal kimerjük az olajból. Az olajhoz adjuk a paradicsomhúst és a durván összetépett bazsalikom leveleket. Addig sütjük, míg a csomók szétesnek és aránylag homogén állagú lesz a paradicsom az olajban. Sót adunk hozzá és frissen őrölt borsot. Közben a tésztát sós, bő, forró vízben kifőzzük, leszűrjük. Egy tányérra szedünk a tésztából, meglocsoljuk a szósszal, majd a tetején elhelyezünk néhány fasírtgolyót.