Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Darált húsos tekercsek

Hozzávalók:

20 dkg búzaliszt + a nyújtáshoz
0,5 tasak sütőpor

15 dkg zsírszegény túró
6 ek zsíros tej
8 ek extra szűz olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
35 dkg darált marhahús
15 dkg reszelt kemény sajt
2 tojás
bors
édespaprika
kakukkfű
7 dkg paradicsompüré

Elkészítés:

A lisztet elvegyítjük a sütőporral és fél tk sóval. Hozzáadjuk a túrót és a tejet, megöntözzük 6 ek olívaolajjal, majd simára gyúrjuk. Folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben 30 percig.
Közben a töltelékhez a megtisztított hagymát és fokhagymát, valamint a megmosott paradicsomot apróra kockázzuk. Hozzáadjuk a darált húst, összegyúrjuk a sajt felével és 1 db tojással, majd sóval, borssal, paprikával és kakukkfűvel ízesítjük.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és sütőpapírral leterítünk két tepsit. A tésztát lisztezett felületen kb. 30 x 40 cm-es lappá nyújtjuk. Megkenjük a 2 ek olívaolajjal kikevert paradicsom pürével, majd a húsos masszával, és hosszában feltekerjük.
A tekercset 2 cm vastagon felszeleteljük, és az így kapott csigákat a tepsikbe fektetjük. A tetejüket megkenjük az elkevert maradék tojással, és megszórjuk alaposan reszelt sajttal. Végül a csigákat az előmelegített sütő középső részében készre sütjük kb. 15 perc alatt.