Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Darált húsos tekercsek

Hozzávalók:

20 dkg búzaliszt + a nyújtáshoz
0,5 tasak sütőpor

15 dkg zsírszegény túró
6 ek zsíros tej
8 ek extra szűz olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
35 dkg darált marhahús
15 dkg reszelt kemény sajt
2 tojás
bors
édespaprika
kakukkfű
7 dkg paradicsompüré

Elkészítés:

A lisztet elvegyítjük a sütőporral és fél tk sóval. Hozzáadjuk a túrót és a tejet, megöntözzük 6 ek olívaolajjal, majd simára gyúrjuk. Folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben 30 percig.
Közben a töltelékhez a megtisztított hagymát és fokhagymát, valamint a megmosott paradicsomot apróra kockázzuk. Hozzáadjuk a darált húst, összegyúrjuk a sajt felével és 1 db tojással, majd sóval, borssal, paprikával és kakukkfűvel ízesítjük.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és sütőpapírral leterítünk két tepsit. A tésztát lisztezett felületen kb. 30 x 40 cm-es lappá nyújtjuk. Megkenjük a 2 ek olívaolajjal kikevert paradicsom pürével, majd a húsos masszával, és hosszában feltekerjük.
A tekercset 2 cm vastagon felszeleteljük, és az így kapott csigákat a tepsikbe fektetjük. A tetejüket megkenjük az elkevert maradék tojással, és megszórjuk alaposan reszelt sajttal. Végül a csigákat az előmelegített sütő középső részében készre sütjük kb. 15 perc alatt.