Sokan azt mondják egy gyümölcs krémlevesre, hogy csak desszertként tudnak rá tekinteni. Ők valószínűleg ugyanígy lesznek a csokoládélevesünkkel is, ami habgaluskával készült. Döntse el mindenki maga, melyik kategóriába sorolja, viszont az biztos, isteni. Ezekben a hűvös estékben pedig mindenképpen jól jön egy forró, édes finomság.
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
- 6 dl tej
- 3 tojásfehérje
- 2 dkg cukor
- 4 dl víz
- 3 dl tej
Elkészítés:
A csokit a 6 dl tejben lassú tűzön, folyamatosan kevergetve felolvasztjuk. Közben a 3 dl víz és 3 dl tej keverékét felforraljuk, és kanállal beleszaggatjuk a cukorral keményre vert tojáshabot. Főzhetjük csak tejben vagy csak vízben is, ahogy jobban tetszik. Ha szükséges, több részletben főzzük ki, de ne zsúfoljuk nagyon össze a habot, mert összetörhet. Bő 5 percig főzzük a galuskákat meg-megforgatva, majd lecsöpögtetés után átszedjük a csokiba. Forrón és behűtve is tálalhatjuk.