Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csokoládéleves habgaluskával

Sokan azt mondják egy gyümölcs krémlevesre, hogy csak desszertként tudnak rá tekinteni. Ők valószínűleg ugyanígy lesznek a csokoládélevesünkkel is, ami habgaluskával készült. Döntse el mindenki maga, melyik kategóriába sorolja, viszont az biztos, isteni. Ezekben a hűvös estékben pedig mindenképpen jól jön egy forró, édes finomság.

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 6 dl tej
  • 3 tojásfehérje
  • 2 dkg cukor
  • 4 dl víz
  • 3 dl tej

Elkészítés:

A csokit a 6 dl tejben lassú tűzön, folyamatosan kevergetve felolvasztjuk. Közben a 3 dl víz és 3 dl tej keverékét felforraljuk, és kanállal beleszaggatjuk a cukorral keményre vert tojáshabot. Főzhetjük csak tejben vagy csak vízben is, ahogy jobban tetszik. Ha szükséges, több részletben főzzük ki, de ne zsúfoljuk nagyon össze a habot, mert összetörhet. Bő 5 percig főzzük a galuskákat meg-megforgatva, majd lecsöpögtetés után átszedjük a csokiba. Forrón és behűtve is tálalhatjuk.