Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csokitorta tiramisu krémmel

Rengeteg olyan desszert, sütemény van, amit a mai modern cukrászatban torta formában is megalkottak. Ilyen például a mákos guba, vagy a madártej, de sorolhatnánk a jobbnál jobb édességeket. Mi most a tiramisut öntöttük új formába. Ízben tökéletesen hozza a tradicionális változatát, külsőben azonban teljesen átalakult.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 2 x 9 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • 2 evőkanál kávé

A krémhez:

  • 3 tojás
  • 3 dl tejszín
  • 15 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 dl Amaretto likőr vagy rum
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál instant kávé
  • 1 csomag habfix

Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáját a cukor felével kikeverjük, lassan beleöntve a kávét tovább keverjük. A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, ráborítjuk a kávés krémre, és lassan beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt kerek tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez: az egész tojásokat a cukorral sűrűre főzzük, belekeverjük a kakaót, kávéport és a likőrt. Közben a tejszínt a habfix-szel felverjük, a mascarpone-t hozzáadjuk, és jól felhabosítjuk. Hozzáadjuk a langyosra hűlt kávés krémet is, és alaposan kikeverjük. A piskótát kihűlés után 2 lapba vágjuk, a krémmel megtöltjük, porcukorral megszórva kínáljuk.