Hogyan lehet a nyár ízeit egy tálba varázsolni? Egy isteni zöldséglevessel. Nem kell csalódniuk a húsimádóknak sem, mert a tartalmasságát egy kis csirke segíti elő.

Hozzávalók:
- 30 dkg burgonya
- 30 dkg sárgarépa
- 30 dkg karalábé
- 10 dkg zöldborsó
- 1 l szárnyas alaplé
- 1 ek napraforgó olaj
- 30 dkg csirkemell filé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 dl főzőtejszín
- 1 tk petrezselyem
- 1 teáskanál snidling
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A sárgarépát vékony szeletekre, a karalábét forgácsokra, a burgonyát kockákra vágjuk. A húst megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, majd kockákra vágjuk. A forró olajban kb. 5 percig pirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük. A levest felfőzzük, hozzáadjuk a burgonyát, kb. 10 percig főzzük, hozzáadjuk a sárgarépát és a karalábét, és további 6 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót és a húst, és további 3 percig főzzük. A lisztet simára keverjük a tejszínnel, a leveshez öntjük, felfőzzük, kb. 3 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük. Megszórjuk a petrezselyemmel és metélőhagymával.