Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csirkés zöldségleves

Hogyan lehet a nyár ízeit egy tálba varázsolni? Egy isteni zöldséglevessel. Nem kell csalódniuk a húsimádóknak sem, mert a tartalmasságát egy kis csirke segíti elő.

Hozzávalók:

  • 30 dkg burgonya
  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg karalábé
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 l szárnyas alaplé
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 30 dkg csirkemell filé
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 tk petrezselyem
  • 1 teáskanál snidling

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A sárgarépát vékony szeletekre, a karalábét forgácsokra, a burgonyát kockákra vágjuk. A húst megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, majd kockákra vágjuk. A forró olajban kb. 5 percig pirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük. A levest felfőzzük, hozzáadjuk a burgonyát, kb. 10 percig főzzük, hozzáadjuk a sárgarépát és a karalábét, és további 6 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót és a húst, és további 3 percig főzzük. A lisztet simára keverjük a tejszínnel, a leveshez öntjük, felfőzzük, kb. 3 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük. Megszórjuk a petrezselyemmel és metélőhagymával.