Az olasz konyha egyik tradicionális étele a gnocchi. Megszámlálhatatlan ízesítésben lehet elkészíteni. És a csirke egy kis aszalt gyümölccsel megbolondítva mennyei. A jó hír, hogy a tésztát már jó minőségben, a boltokban is meg lehet vásárolni, így bárki beiktathatja a repertoárjába, ha eddig tartott az elkészítésétől.

Hozzávalók:
- 50 dkg gnocchi
- 1 evőkanál olívaolaj
- 75 dkg csirkemellfilé
- 2 póréhagyma
- 1 evőkanál friss kakukkfű
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 3/4 csésze csirkeleves
- 3/4 csésze főzőtejszín
- 1/2 csésze reszelt parmezán
- 15 dkg asztal gyümölcs
Elkészítés:
A gnocchit egy nagy fazék forrásban lévő vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és egy tűzálló tálba félretesszük. Közben egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten olajat hevítünk. Beletesszük a kis kockákra vágott csirkét és kevergetve 6-8 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a szeletelt pórét is és 5 percig tovább pirítjuk. Beletesszük a aprított fokhagymát és a kakukkfüvet is és további 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve 1 percig pirítjuk, majd fokozatosan felöntjük a levessel, majd a főzőtejszínnel. Csomómentesre keverjük, felforraljuk, majd a lángot közepesre mérsékeljük alatta. 5-8 percig főzzük, amíg a csirke megpuhul, a szós besűrűsödik. A grillsütőt magas fokozatra kapcsoljuk. A gnocchi tetején egyenletesen elosztjuk a csirkés keveréket, megszórjuk parmezánnal, majd a grillbe téve 5 percig sütjük. Ezután tetszés szerinti aszalt gyümölccsel elkeverjük és tálaljuk.