Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csípős marha kínai módra

Nem kell ahhoz étterembe menni, hogy egy jó kínai ételt együnk. Minden, a konyhájukban használt fűszer itthon is megvásárolható. Kezd ezzel az egyszerű csípős marhával.

Hozzávalók:

  • 2 ek wokolaj
  • 20 dkg marhahús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 piros pritaminpaprika
  • 35 dkg sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 12 dkg hosszú szemű rizs
  • 4 ek csípős csiliszósz
  • 4 ek teriyaki szósz

Elkészítés:

Egy wokban felmelegítjük az olajat, majd megpirítjuk a vékonyra vágott marhahússzeleteket és a fokhagymát. Amikor a hús megpirult, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt sárgarépát és pritaminpaprikát, a nagyobbra darabolt vöröshagymát, a felkarikázott újhagymát, és megpirítjuk. A rizst a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A wokba öntjük, majd meglocsoljuk a csili- és a teriyaki szósszal. Ezután 15 perc alatt készre főzzük.