Nem kell ahhoz étterembe menni, hogy egy jó kínai ételt együnk. Minden, a konyhájukban használt fűszer itthon is megvásárolható. Kezd ezzel az egyszerű csípős marhával.
Hozzávalók:
- 2 ek wokolaj
- 20 dkg marhahús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 piros pritaminpaprika
- 35 dkg sárgarépa
- 2 szál újhagyma
- 12 dkg hosszú szemű rizs
- 4 ek csípős csiliszósz
- 4 ek teriyaki szósz
Elkészítés:
Egy wokban felmelegítjük az olajat, majd megpirítjuk a vékonyra vágott marhahússzeleteket és a fokhagymát. Amikor a hús megpirult, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt sárgarépát és pritaminpaprikát, a nagyobbra darabolt vöröshagymát, a felkarikázott újhagymát, és megpirítjuk. A rizst a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A wokba öntjük, majd meglocsoljuk a csili- és a teriyaki szósszal. Ezután 15 perc alatt készre főzzük.