Alig egy hónap múlva karácsony. Ideje elgondolkodni, milyen ételek kerülnek az ünnepi asztalra. Ilyenkor a habcsók sem hiányozhat, amit most egy igazán elegáns „formába” öntöttünk.
Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje
- 50 dkg porcukor
- 0,5 citromból nyert citromlé
- 8 g étkezési keményítő
- 0,5 dkg piros csillámos ételpor
Elkészítés:
Egy edénybe feltesszük forralni a vizet. Míg az forr, egy másik edényben a fehérjét, a porcukrot, a citromlevet és a keményítőt összekeverjük. Ha felforrt a víz, a másik edényt rátesszük, és kevergetjük (habverővel, de jó az evőkanál is). Akkor lesz jó, hogy ha beledugjuk az ujjunkat, csípni fog. De ha van hőmérőnk, akkor 60 fokra kell melegíteni. Ezután átöntjük a habverőbe, és olyan 10-15 perc alatt kemény habbá verjük. Az ételfestéket is eközben adjuk hozzá. Tetszés szerint kell bele tenni, kinek hogy tetszik! Ha megvan a habunk, csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsire szív alakban kinyomjuk. Ezt követően a 80 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 1,5-2 óra alatt készre szárítjuk. Az utolsó fél órában szórjuk meg a csillámmal, hogy még ráragadjon.