Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csilis babbal töltött paprika

A magyar konyhára azt mondják, mindent is ki tudunk rántani, és mindenből tudunk rakott ételt csinálni. Bővíthetjük ezt a kört, ugyanis sok olyan zöldség van, amit meg tudunk tölteni. Ilyen a paprika is, amibe ezúttal csilis babos ragu került.

Hozzávalók:

  • 4 kaliforniai paprika
  • 4 + 2 paradicsom
  • 60 dkg darált marhahús
  • 2 nagy hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 csilipaprika vagy ízlés szerinti csilipor
  • 4-5 cikk fokhagyma
  • 25 dkg főtt vesebab
  • 15 dkg főtt tészta
  • 1 kukoricakonzerv
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • olaj
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A paprikákat kicsumázzuk, illetve 4 szép kerek paradicsomnak is kivájjuk a belsejét. A kivájt belsejét és a másik két paradicsomot összeaprítjuk. A felaprított hagymát megdinszteljük néhány evőkanálnyi felforrósított olajon, hozzáadjuk a finomra reszelt sárgarépát, a zúzott fokhagymát meg az apróra vágott csilit, és összepároljuk. Mikor kissé összeesett, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig kevergetve pirítjuk. Beletesszük a paradicsomot, és kevés forró vizet öntögetve hozzá, fedő alatt puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a főtt babot meg a leszűrt kukoricát, az előre kifőzött tésztát, utána ízesítünk, majd elkeverjük a tojással, és ha szükséges, kevés zsemlemorzsával. A kivájt paprikákat és paradicsomot megtöltjük a masszával, és tűzálló tálba helyezzük, megszórjuk reszelt sajttal, majd a 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.