A magyar konyhára azt mondják, mindent is ki tudunk rántani, és mindenből tudunk rakott ételt csinálni. Bővíthetjük ezt a kört, ugyanis sok olyan zöldség van, amit meg tudunk tölteni. Ilyen a paprika is, amibe ezúttal csilis babos ragu került.
Hozzávalók:
- 4 kaliforniai paprika
- 4 + 2 paradicsom
- 60 dkg darált marhahús
- 2 nagy hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 csilipaprika vagy ízlés szerinti csilipor
- 4-5 cikk fokhagyma
- 25 dkg főtt vesebab
- 15 dkg főtt tészta
- 1 kukoricakonzerv
- 1 tojás
- zsemlemorzsa
- 1 teáskanál pirospaprika
- olaj
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A paprikákat kicsumázzuk, illetve 4 szép kerek paradicsomnak is kivájjuk a belsejét. A kivájt belsejét és a másik két paradicsomot összeaprítjuk. A felaprított hagymát megdinszteljük néhány evőkanálnyi felforrósított olajon, hozzáadjuk a finomra reszelt sárgarépát, a zúzott fokhagymát meg az apróra vágott csilit, és összepároljuk. Mikor kissé összeesett, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig kevergetve pirítjuk. Beletesszük a paradicsomot, és kevés forró vizet öntögetve hozzá, fedő alatt puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a főtt babot meg a leszűrt kukoricát, az előre kifőzött tésztát, utána ízesítünk, majd elkeverjük a tojással, és ha szükséges, kevés zsemlemorzsával. A kivájt paprikákat és paradicsomot megtöltjük a masszával, és tűzálló tálba helyezzük, megszórjuk reszelt sajttal, majd a 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.