A csicsókát nagyon sokan nem ismerik, nem használják. Szerencsére ma már egyre több helyen kapható, és kezd újra népszerű alapanyag lenni. Azon túl, hogy főleg köretként használják, kiváló krémleves készíthető belőle.

Hozzávalók:
- 4 nagyobb csicsóka
- 3 angol zeller szár
- 1 ek kukoricaliszt
- 2 dkg vaj
- 3 dl teljes tej (házi tej)
- só
- színes bors
- 1 babérlevél
- szerecsendió
- 4 kelbimbó
- 2 cikk fokhagyma
- 2 ek olaj
Elkészítés:
A csicsókát alaposan megmossuk, a szárzellert úgyszintén, és kisebb darabokra vágjuk. Olvasztott vajon dinszteljük, és felöntjük 1 l vízzel. Fűszerezzük, és megfőzzük, majd pürésítjük. A kukoricalisztből habarást készítünk, és hozzáadjuk a leveshez, amit kiforralunk néhány perc alatt. Az olajon barnulásig pirítjuk a fokhagymát, néhány percig pirítjuk a levelekre szedett kelbimbókat, majd kiszedjük papírtörlőre, és a forró leves tetején tálaljuk.