Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csicsóka krémleves

A csicsókát nagyon sokan nem ismerik, nem használják. Szerencsére ma már egyre több helyen kapható, és kezd újra népszerű alapanyag lenni. Azon túl, hogy főleg köretként használják, kiváló krémleves készíthető belőle.

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb csicsóka
  • 3 angol zeller szár
  • 1 ek kukoricaliszt
  • 2 dkg vaj
  • 3 dl teljes tej (házi tej)
  • színes bors
  • 1 babérlevél
  • szerecsendió
  • 4 kelbimbó
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 ek olaj

Elkészítés:

A csicsókát alaposan megmossuk, a szárzellert úgyszintén, és kisebb darabokra vágjuk. Olvasztott vajon dinszteljük, és felöntjük 1 l vízzel. Fűszerezzük, és megfőzzük, majd pürésítjük. A kukoricalisztből habarást készítünk, és hozzáadjuk a leveshez, amit kiforralunk néhány perc alatt. Az olajon barnulásig pirítjuk a fokhagymát, néhány percig pirítjuk a levelekre szedett kelbimbókat, majd kiszedjük papírtörlőre, és a forró leves tetején tálaljuk.