A téli időszakban is mindenhol megvásárolható a brokkoli, csakúgy, mint a csicseriborsó. A kettő duója egy kis tésztával és parmezánnal kiegészítve lesz teljes egész főétel.
Hozzávalók:
- 20 dkg szezámmagos masni tészta
- 30 dkg brokkoli
- 40 dkg főtt csicseriborsó vagy csicseriborsó-konzerv
- 1/2 dl + 2 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
- só
- frissen őrölt fekete bors
- a tetejére parmezánforgács
Elkészítés:
A tésztát puhára főzzük, leszűrjük. A brokkolit kis rózsákra szedjük, elvegyítjük a szárazra törölt csicseriborsóval. Meglocsoljuk a 2 evőkanál olívaolajjal, a citromlé felével, sózzuk, borsozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, és hőlégkeveréses, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben néhányszor átforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon. A maradék olívaolajat serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk az enyhén összeroppantott fokhagymát. Ha már illatos, beletesszük a tésztát, néhányszor átforgatjuk, enyhén megpirítjuk. Elkeverjük a sült brokkolival és csicseriborsóval, meglocsoljuk a maradék citromlével és megszórjuk a citromhéjjal. Parmezánforgáccsal meghintve tálaljuk.