Hozzávalók:
2 dl tej
22 dkg vaj vagy margarin
20 dkg kristálycukor
25 dkg liszt
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 dkg szódabikarbóna
csipet só
2 tojás
10 dkg tejföl
A krémhez:
20 dkg cseresznye magozva
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg porcukor
10 dkg puha vaj
Elkészítés:
A tésztához összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a kakaóporral, csipet sóval. A tejet a vajjal és a cukorral olvadásig melegítjük, hozzákeverjük a kakaóporos lisztet, végül a tojásokat és a tejfölt. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben megsütjük.
A krémhez a magozott cseresznyéből 15 dkg-ot leturmixolunk, egy lábasban felforraljuk. A pudingport 1 dl vízzel simára keverjük, beleöntjük a turmixolt cseresznyéhez és pudinggá főzzük és kihűtjük.
A porcukrot kihabosítjuk a puha vajjal, hozzákeverjük a kihűlt cseresznyés pudingot, majd beleszórjuk a félretett cseresznyét, végül a kihűlt tésztára egyenletesen elkenjük. Tegyük be a hűtőbe, hagyjuk picit keményedni a krémet. Csokoládéba mártott cseresznyével és folyékony csokit rácsorgatva is díszíthetjük, ám ez elhagyható, úgy is isteni finom.