Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Céklakrémleves

Magyarországon sok helyen termesztik a céklát, ennek ellenére viszonylag keveset fogyasztunk belőle. Sokféleképpen felhasználható, de talán mégis a magyar konyhában népszerű krémlevest ajánljuk kezdésnek. Mutatjuk, hogyan a legfinomabb!

Hozzávalók:

  • 4 db nyers cékla
  • 1 szem burgonya
  • 1 szem alma
  • 50 g vaj
  • 1 szál póréhagyma
  • 4 db babérlevél (friss, vagy szárított)
  • fekete
  • 1 liter zöldség alaplé

Elkészítés:

Felkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát. Olvasszuk fel a vajat, majd dinszteljük meg benne a hagymát. Keverjük hozzá a kockára vágott zöldséget, és az almát. Fűszerezzük meg, majd pároljuk őket együtt néhány percig, hogy összeérjenek az ízek. Öntsük fel az alaplével, és közepes hőfokon, lefedve főzzük addig, míg a cékla teljesen meg nem puhul. Botmixerrel lepürésítjük a levest, és melegen tálaljuk!