Télen sokkal nagyobb számban használjuk a spárgát, mint az év más időszakában. Azon túl, hogy remek köretelem, egy levesben is megállja a helyét. A legkézenfekvőbb étel: a krémleves. Ezúttal burgonyával dúsítva.

Hozzávalók:
- 7 dkg főzőhagyma
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 25 dkg tisztított zöld spárga
 - 18 dkg burgonya
 - só
 - 1 ek friss, aprított kapor
 - 6 dl zöldségalaplé vagy víz
 - 1 dl tejszín
 
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, apróra vágjuk. A főzőhagymát finomra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. A spárgát kis darabokra vágjuk. Egy lábosban 2 ek olívaolajon üvegesre dinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Majd erre szedjük az aprított burgonyát, amit 3-4 percig pirítunk kevergetés mellett, majd felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, ami ellepi, és puhára főzzük. Majd felöntjük a maradék alaplével, felforraljuk, és hozzáadjuk a spárgacsíkokat. 5-6 percig főzzük, majd sózzuk, és botmixerrel krémesítjük. Végül belekeverjük a tejszínt, felforraljuk, és tálaljuk.







