Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Brokkolis-sajtos rakott tészta

Hogyan lehet tésztából tartalmas és laktatós ételt készíteni? Egy kis zöldséggel, sajttal, némi bacönnel megbolondítva.

Hozzávalók:

  • 50 dkg olasz tészta
  • 1 brokkoli
  • 4 dl tejföl
  • 15 dkg bacon
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1-2 evőkanál liszt
  • bors
  • szerecsendió
  • ételízesítő

Elkészítés:

A brokkolit nagyobb darabokra szétszedjük, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Közben a tésztát is kifőzzük enyhén sós vízben, a tészta főzővízéhez hozzáadunk egy-két evőkanál olívaolajat.
Amíg a tészta és a brokkoli megfő, a szalonnát apró kockára vágjuk, és pici olajon pörcösen lepirítjuk. A megfőtt brokkolit kiszedjük, és késsel durvára aprítjuk. A tésztát leszűrjük
Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, beleborítjuk a kifőtt tésztát és a brokkolit.
A tejfölt kevés lisztel, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, esetleg ízlés szerint ételízesítővel összekeverjük és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. A tetejére szórjuk a lepirított szalonnát és megszórjuk reszelt sajttal.
220 fokra előmelegített sütőben, körülbelül tíz perc alatt készre sütjük.