Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Avokádós palacsinta

Az avokádó gyümölcsként és zöldségként is megállja a helyét a konyhában. Most édesség alapanyagaként szolgál, mégpedig palacsintában, ami által teljesen más végeredményt kapunk, mint amit megszoktunk.

Hozzávalók:

  • 3 dkg kókuszliszt
  • 0,5 tk szódabikarbóna
  • 0,5 tk só
  • 2 tojás
  • 1,3 dl kókusztej
  • 0,5 tört avokádó
  • 3 zöldhagyma apróra vágva
  • kókuszolaj

Elkészítés:

Egy kis tálban összekeverjük a kókuszlisztet, szódabikarbónát és sót, majd félretesszük.
Egy közepes tálba beleaprítjuk az avokádót és villával szétpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan összekeverjük habverővel.
Ezután belekerül a hagyma és a tej, majd ismét eldolgozzuk.
Ekkor hozzáadagoljuk a száraz keveréket, simára keverjük, és palacsintákat sütünk belőle egy kevés kókuszolajjal megkenet serpenyőben. Kicsit hagyhatjuk vastagabbra a tésztákat.
Amikor kész, szeletelt avokádóval tálalva kínáljuk.