Az avokádó gyümölcsként és zöldségként is megállja a helyét a konyhában. Most édesség alapanyagaként szolgál, mégpedig palacsintában, ami által teljesen más végeredményt kapunk, mint amit megszoktunk.
Hozzávalók:
- 3 dkg kókuszliszt
- 0,5 tk szódabikarbóna
- 0,5 tk só
- 2 tojás
- 1,3 dl kókusztej
- 0,5 tört avokádó
- 3 zöldhagyma apróra vágva
- kókuszolaj
Elkészítés:
Egy kis tálban összekeverjük a kókuszlisztet, szódabikarbónát és sót, majd félretesszük.
Egy közepes tálba beleaprítjuk az avokádót és villával szétpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan összekeverjük habverővel.
Ezután belekerül a hagyma és a tej, majd ismét eldolgozzuk.
Ekkor hozzáadagoljuk a száraz keveréket, simára keverjük, és palacsintákat sütünk belőle egy kevés kókuszolajjal megkenet serpenyőben. Kicsit hagyhatjuk vastagabbra a tésztákat.
Amikor kész, szeletelt avokádóval tálalva kínáljuk.