Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Avokádós palacsinta

Az avokádó gyümölcsként és zöldségként is megállja a helyét a konyhában. Most édesség alapanyagaként szolgál, mégpedig palacsintában, ami által teljesen más végeredményt kapunk, mint amit megszoktunk.

Hozzávalók:

  • 3 dkg kókuszliszt
  • 0,5 tk szódabikarbóna
  • 0,5 tk só
  • 2 tojás
  • 1,3 dl kókusztej
  • 0,5 tört avokádó
  • 3 zöldhagyma apróra vágva
  • kókuszolaj

Elkészítés:

Egy kis tálban összekeverjük a kókuszlisztet, szódabikarbónát és sót, majd félretesszük.
Egy közepes tálba beleaprítjuk az avokádót és villával szétpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan összekeverjük habverővel.
Ezután belekerül a hagyma és a tej, majd ismét eldolgozzuk.
Ekkor hozzáadagoljuk a száraz keveréket, simára keverjük, és palacsintákat sütünk belőle egy kevés kókuszolajjal megkenet serpenyőben. Kicsit hagyhatjuk vastagabbra a tésztákat.
Amikor kész, szeletelt avokádóval tálalva kínáljuk.