Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Aszpikos csirke tojással

A kocsonya egy rendkívül időigényes étel, de a gasztronómia sokoldalúságának köszönhetően egy sokkal egyszerűbb módon is elkészíthető. Ráadásul csirkehús felhasználásával. A végeredmény legalább olyan finom.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb szál sárgarépa
  • 2 teáskanál porzselatin
  • 4 főtt tojás
  • só, bors

Elkészítés:

A csirkemellet lebőrözzük, majd egy éles késsel 4 részre vágjuk csontjával együtt, és 1 liter vízzel feltesszük főni. Mellétesszük a meghámozott és félbevágott hagymát és az egész fokhagymagerezdeket, sózzuk, borsozzuk, tűzre tesszük, és fedő alatt kis lángon 30 percet főzzük. Közben a sárgarépát meghámozzuk, felkarikázzuk, a csirkéhez adjuk, és még 15 percig főzzük. A tűzről levéve a csirkedarabokat kivesszük, a hagymát és a fokhagymát kidobjuk a levesből, majd leszűrjük, a levet természetesen megtartjuk, mert ez lesz az aszpik alapja. A csirkemellett lefejtjük a csontról, apróra vágjuk. A zselatint 1/2 dl vízzel elkeverjük, 3-4 percet duzzadni hagyjuk, közben a levest leszűrjük, majd visszamelegítjük forrpontig, majd a tűzről levéve összekeverjük a zselatinnal. A poharak aljára teszünk a szeletelt répából, a szintén szeletelt tojásból, ezt követően az apróra vagdalt húsból, majd felöntjük az aszpikkal. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük 1 éjszakára, hogy kellően megdermedjenek. Közvetlenül tálalás forró vízben mártjuk a poharakat, ezzel elválik a megdermedt étel a falától, és kiöntjük egy tányérra, és már fogyasztható is.