Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Almás-málnás töltött karaj

Hozzávalók:

1 kg nem túl vastag karaj

6-7 alma

15 dkg málna

bors

kakukkfű

1 kanál méz

a szószhoz tej

Elkészítés:

A karajból két rudat vágunk, majd a tetején hosszában is belevágunk, mintha ketté akarnánk vágni, ám vigyázunk, hogy legalább 1 kisujjnyira egyben maradjon a hús. A két részt hosszában szintén bevágjuk, így lesz 3 „csatornánk” a húsban. Minden oldaláról sózzuk, borsozzuk.

Az almákat megmossuk, egyet vékony szeletekre vágunk. Ezeket beillesztgetjük a csatornákba. A többi almát kis kockákra vágjuk, zsiradékon megpároljuk, a végén egy kanál mézzel épp csak elkavarjuk, levesszük, majd hozzáadjuk a málnaszemeket is.

A húsban a hiányzó részeket kitöltjük párolt málnás almával, majd hústűvel a hús két szélét összefűzzük, a végeket szintén (vagy fogvájóval). A húst az almákra helyezzük, megszórjuk kakukkfűvel.

Az almára kevés vizet öntünk, amit annyiszor pótolunk, ahányszor kezd lefőni a hús alól, ám egyszerre ne öntsünk sok vizet alá. Kb. 60 percig főzzük, ekkor egy kis szeletet vágva megnézzük, átsült-e.

A húst kiemeljük, kihűtjük. Az almákra szórunk egy kanál lisztet, felforraljuk, majd annyi tejet öntünk alá, hogy szósz sűrűségű legyen. A húst a szósszal, tetszés szerinti zöldségekkel, körettel szeletekre vágva kínáljuk.