Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Almarózsás vaníliás pite

Az almarózsa is egy csodás desszert, de ha ezt pitében, már-már tortában készítjük, a desszertek csúcsa. Mutatós, gyümölcsös és nem utolsó sorban isteni finom.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg finomliszt
  • 22,5 dkg fagyos vaj
  • 1 púpozott ek porcukor
  • 1 teáskanál só
  • 60 ml jeges víz

A töltelékhez:

  • 0,5 l tej
  • 3 tojássárgája
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 6 púpozott ek cukor
  • 4 csapott ek finomliszt
  • 6 nagy alma (héjastól)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy robotgépbe tesszük, és gyorsan összedolgozzuk, majd folpackba csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük pihenni. Ha eleget pihent, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a piteformába egyengetjük. Megszurkáljuk az alját, és a 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük. A krémhez egy edénybe mérjük a lisztet, a cukrokat, hozzáadjuk a tojások sárgáit, egy kevéske tejet, és csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a maradék tejet, és folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ezután az elősütött tésztára simítjuk. Az almarózsákhoz az almákat félbevágjuk, magházukat kiszedjük, és egy gyalu segítségével felszeleteljük vékonyan. Ezután a forrásban lévő vízbe dobjuk a szeleteket, néhány percig főzzük, majd kiszedjük papírtörlőre, megszárítjuk, kihűtjük, és ezután szépen felhajtogatjuk rózsaformára. A kész almarózsákat a krémre helyezzük, majd az egészet visszatoljuk a sütőbe, és 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, porcukrozva és szeletelve tálaljuk.