Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Alma-sütőtök krémleves karamellizált hagymával

Az alma és a sütőtök rendkívül jó párost alkot a konyhában, pláne, ha egy levesben társítjuk. Illata is a karácsonyt idézi, így a december mindenképpen ideális az elkészítéséhez. Azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül: rengeteg vitamint tartalmaz.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sütőtök
  • 4 alma
  • 1 leveskocka
  • bors

A karamellizált hagymához:

  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 ek vaj
  • csipet só
  • csipet szódabikarbóna

Elkészítés:

A leveshez a sütőtököt kettévágjuk, a magját kikaparjuk és megsütjük. A sült tök húsát kikanalazzuk. Az almát kevés vízben puhára pároljuk, majd a sütőtökkel együtt pépesre turmixoljuk. 8 dl forró vízben 1 leveskockát feloldunk, ezt ráöntjük a pépre, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. A hagymát megpucoljuk, felszeleteljük és a lábasban felhevített vajra szórjuk. Finoman sózzuk, jól elkeverjük, és nagyjából 5 percig pirítjuk. Ekkor kerül bele a szódabikarbóna, további 20 percen át, időözönként megkevergetve folytatjuk a pirítást. A levest mélytányérba szedjük, ráhelyezzük a karamellizált hagymát és forrón kínáljuk.