Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Áfonyás álom

Nincs is jobb egy olyan csodás desszertnél, mint amit nem kell sütni, vagy ami ilyen mutatós, mint ez az áfonyás álom névre „hallgató” mesés sütemény. Dobd be ma a hűtőbe, holnap készen tálalhatod az ebéd után a családnak!

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 25 dkg kakaós keksz
  • 7 dkg vaj

A krémhez:

  • 30 dkg fehér csokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • 500 ml tejszín

A szószhoz a tetejére:

  • 40 dkg áfonya
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál víz

Elkészítés:

A kekszet aprítóban ledaráljuk. A vajat megolvasztjuk, majd az aprított keksszel összekeverjük. Egy kocka tortaforma alján elegyengetjük, majd hűtőbe tesszük. A fehér csokoládét felolvasztjuk gőz felett, meg megvárjuk, hogy kicsit kihűljön és összekeverjük a mascarponéval. Közben felverjük kemény habbá a tejszínt. Óvatosan a habot is belekeverjük a mascarponés-csokis keverékbe, majd a torta tetejére kanalazzuk. Szépen elegyengetjük, majd mehet vissza a hűtőbe, legalább 5-6 órára, de nem baj, ha egy egész éjszakát is hűtjük. A tetejére a szószhoz az áfonyát megmossuk, majd egy kis edénybe a cukorral, vízzel felforraljuk. Pár perc alatt szép színe lesz az áfonyáknak, lesz rajta egy kis szósz is. Félretesszük, hogy kihűljön, csak hidegen szabad a tortára önteni. Közvetlen tálalás előtt öntjük rá.