Nincs is jobb egy olyan csodás desszertnél, mint amit nem kell sütni, vagy ami ilyen mutatós, mint ez az áfonyás álom névre „hallgató” mesés sütemény. Dobd be ma a hűtőbe, holnap készen tálalhatod az ebéd után a családnak!
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 25 dkg kakaós keksz
- 7 dkg vaj
A krémhez:
- 30 dkg fehér csokoládé
- 25 dkg mascarpone
- 500 ml tejszín
A szószhoz a tetejére:
- 40 dkg áfonya
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál víz
Elkészítés:
A kekszet aprítóban ledaráljuk. A vajat megolvasztjuk, majd az aprított keksszel összekeverjük. Egy kocka tortaforma alján elegyengetjük, majd hűtőbe tesszük. A fehér csokoládét felolvasztjuk gőz felett, meg megvárjuk, hogy kicsit kihűljön és összekeverjük a mascarponéval. Közben felverjük kemény habbá a tejszínt. Óvatosan a habot is belekeverjük a mascarponés-csokis keverékbe, majd a torta tetejére kanalazzuk. Szépen elegyengetjük, majd mehet vissza a hűtőbe, legalább 5-6 órára, de nem baj, ha egy egész éjszakát is hűtjük. A tetejére a szószhoz az áfonyát megmossuk, majd egy kis edénybe a cukorral, vízzel felforraljuk. Pár perc alatt szép színe lesz az áfonyáknak, lesz rajta egy kis szósz is. Félretesszük, hogy kihűljön, csak hidegen szabad a tortára önteni. Közvetlen tálalás előtt öntjük rá.