Hozzávalók:
1 paradicsom
1 zöldpaprika
1 csokor petrezselyemzöld
2 tojás
1 késhegynyi gyömbérpor
2 szem szegfűbors
3 szem szegfűszeg
10 szem bors
ízlés szerint só
2 evőkanál olaj
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 zeller
3 fehérrépa
2 sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 pulyka felsőcomb
2 pulykanyak
Elkészítés:
A hús kivételével mindent fazékba teszünk.
Hozzáadunk másfél hagymát, a fűszereket és a feldarabolt paprikát, paradicsomot.
Felöntjük kicsit több vízzel, mint amennyi levest szeretnénk és bő két órát csendes forralással főzzük.
A pulyka felsőcombot kétszer ledaráljuk, majd elkeverjük a tojásokkal, a zsemlemorzsával, fél reszelt hagymával, egy gerezd zúzott fokhagymával, némi vagdalt petrezselyemmel, sóval és borssal.
A felhevített olajban a felvagdosott zöldségeket megpirítjuk, majd felöntjük a leszűrt levessel.
A pulykanyak maradékot másra használjuk fel.
Összeforraljuk, majd a tojásnyi gombócokra osztott pulykacomb masszát beletesszük, és puhára főzzük.
Tálaláskor felvagdalt petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.