Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zöldségleves pulykagombóccal

Hozzávalók:

1 paradicsom

1 zöldpaprika

1 csokor petrezselyemzöld

2 tojás

1 késhegynyi gyömbérpor

2 szem szegfűbors

3 szem szegfűszeg

10 szem bors

ízlés szerint só

2 evőkanál olaj

3 evőkanál zsemlemorzsa

1 zeller

3 fehérrépa

2 sárgarépa

3 gerezd fokhagyma

2 fej vöröshagyma

1 pulyka felsőcomb

2 pulykanyak

Elkészítés:

A hús kivételével mindent fazékba teszünk.

Hozzáadunk másfél hagymát, a fűszereket és a feldarabolt paprikát, paradicsomot.

Felöntjük kicsit több vízzel, mint amennyi levest szeretnénk és bő két órát csendes forralással főzzük.

A pulyka felsőcombot kétszer ledaráljuk, majd elkeverjük a tojásokkal, a zsemlemorzsával, fél reszelt hagymával, egy gerezd zúzott fokhagymával, némi vagdalt petrezselyemmel, sóval és borssal.

A felhevített olajban a felvagdosott zöldségeket megpirítjuk, majd felöntjük a leszűrt levessel.

A pulykanyak maradékot másra használjuk fel.

Összeforraljuk, majd a tojásnyi gombócokra osztott pulykacomb masszát beletesszük, és puhára főzzük.

Tálaláskor felvagdalt petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.