Hozzávalók:

1 paradicsom

1 zöldpaprika

1 csokor petrezselyemzöld

2 tojás

1 késhegynyi gyömbérpor

2 szem szegfűbors

3 szem szegfűszeg

10 szem bors

ízlés szerint só

2 evőkanál olaj

3 evőkanál zsemlemorzsa

1 zeller

3 fehérrépa

2 sárgarépa

3 gerezd fokhagyma

2 fej vöröshagyma

1 pulyka felsőcomb

2 pulykanyak

Elkészítés:

A hús kivételével mindent fazékba teszünk.

Hozzáadunk másfél hagymát, a fűszereket és a feldarabolt paprikát, paradicsomot.

Felöntjük kicsit több vízzel, mint amennyi levest szeretnénk és bő két órát csendes forralással főzzük.

A pulyka felsőcombot kétszer ledaráljuk, majd elkeverjük a tojásokkal, a zsemlemorzsával, fél reszelt hagymával, egy gerezd zúzott fokhagymával, némi vagdalt petrezselyemmel, sóval és borssal.

A felhevített olajban a felvagdosott zöldségeket megpirítjuk, majd felöntjük a leszűrt levessel.

A pulykanyak maradékot másra használjuk fel.

Összeforraljuk, majd a tojásnyi gombócokra osztott pulykacomb masszát beletesszük, és puhára főzzük.

Tálaláskor felvagdalt petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.