Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zöldséges burger

Hozzávalók:

12,5 dkg zabpehely

1 konzerv bab

8 dkg zsemlemorzsa

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 közepes

1/2 zeller

néhány szál petrezselyem

1 evőkanál citromlé

2 teáskanál mustár

1 teáskanál oregánó

só, bors

napraforgóolaj és olívaolaj

Elkészítés:

A beáztatott zabpelyhet 30 perce sós, langyos vízbe áztatjuk, majd szitán átcsöpögtetjük és kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet. Robotgépben felaprítjuk egyszerre a vöröshagymát, fokhagymát, répát és zellert.

Egy serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olívaolajat és a felaprított vöröshagymát, répát, zellert, majd 2-3 perc múlva a fokhagymát is hozzáadva megdinszteljük a zöldségeket egy csipet sóval. Elzárjuk alatta a gázt, és hagyjuk kihűlni.

Egy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a szintén robotgépben darált babbal, a megdinsztelt zöldségekkel, petrezselyemmel, citromlével, mustárral, oregánóval, sóval és borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, és összegyúrjuk.

Pingponglabda nagyságú golyókat formázzunk belőle, majd a tenyerünkkel lelapítjuk és egy kevés napraforgó olajban aranybarnára sütjük. Friss zöldségekkel, vagy hamburger buciban tálaljuk.