Hozzávalók:
40 dkg megpucolt zeller
1 fej vöröshagyma + kevés olaj
3 kiskanál só
20 dkg barna/teljes kiőrlésű kenyér
3 dl tej
5 dkg trappista sajt
4 ek zabpehely
5 dkg vaj
4 tojás
1 kis csomó petrezselyem zöld
1 kis marék bazsalikomlevél
1 kiskanál szárított majoránna
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A zellert megmossuk, meghámozzuk, apróra vágjuk, 2 evőkanál vízzel fedő alatt puhára pároljuk, pürésítjük. A hagymát apróra vágjuk, sóval, olajjal pároljuk. A kenyeret tejbe áztatjuk, összenyomkodjuk. Összekeverjük a zellert, hagymát, kenyeret, zabpelyhet, reszelt sajtot, vajat, az apróra vágott fűszernövényeket, tojásokat.
Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk, majd a masszából kis gombócokat formálunk, ebben sütjük készre a fasírtokat. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.