Hozzávalók:

40 dkg megpucolt zeller

1 fej vöröshagyma + kevés olaj

3 kiskanál só

20 dkg barna/teljes kiőrlésű kenyér

3 dl tej

5 dkg trappista sajt

4 ek zabpehely

5 dkg vaj

4 tojás

1 kis csomó petrezselyem zöld

1 kis marék bazsalikomlevél

1 kiskanál szárított majoránna

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A zellert megmossuk, meghámozzuk, apróra vágjuk, 2 evőkanál vízzel fedő alatt puhára pároljuk, pürésítjük. A hagymát apróra vágjuk, sóval, olajjal pároljuk. A kenyeret tejbe áztatjuk, összenyomkodjuk. Összekeverjük a zellert, hagymát, kenyeret, zabpelyhet, reszelt sajtot, vajat, az apróra vágott fűszernövényeket, tojásokat.

Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk, majd a masszából kis gombócokat formálunk, ebben sütjük készre a fasírtokat. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.