Hozzávalók:
2 dkg szárított vargánya vagy egyéb erdei gomba
1 fej hagyma
10 dkg zeller
1-2 evőkanál vaj
20 dkg előfőzött gesztenye (vákumos zacskóban tartósított)
4 dl zöldségkockából készült leves
só
1-2 evőkanál citromlé
bors
15 dkg friss gomba
2 dl tejszín
Elkészítés:
Egy tálba tesszük a gombát, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd 15 percig hagyjuk ázni.
Közben megpucoljuk a hagymát, a fokhagymát és a zellert, majd mindent apróra vágunk.
A friss gombát is megtisztítjuk.
Egy lábosban felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát és a zellert, majd hozzáadjuk a durvára vágott gesztenyét is, ezután felöntjük a húslevessel.
20 percen át közepes lángon főzzük, hozzáadjuk a leszűrt, áztatott gombát, a friss gombát, a citromlevet, ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
Ha mindent megpuhult, felöntjük a tejszínnel és felforraljuk.
Tálalhatjuk szeletelt pirított gombával, friss zöldfűszerekkel, tetszés szerint.