Hozzávalók:

2 dkg szárított vargánya vagy egyéb erdei gomba

1 fej hagyma

10 dkg zeller

1-2 evőkanál vaj

20 dkg előfőzött gesztenye (vákumos zacskóban tartósított)

4 dl zöldségkockából készült leves

1-2 evőkanál citromlé

bors

15 dkg friss gomba

2 dl tejszín

Elkészítés:

Egy tálba tesszük a gombát, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd 15 percig hagyjuk ázni.

Közben megpucoljuk a hagymát, a fokhagymát és a zellert, majd mindent apróra vágunk.

A friss gombát is megtisztítjuk.

Egy lábosban felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát és a zellert, majd hozzáadjuk a durvára vágott gesztenyét is, ezután felöntjük a húslevessel.

20 percen át közepes lángon főzzük, hozzáadjuk a leszűrt, áztatott gombát, a friss gombát, a citromlevet, ha szükséges sózzuk, borsozzuk.

Ha mindent megpuhult, felöntjük a tejszínnel és felforraljuk.

Tálalhatjuk szeletelt pirított gombával, friss zöldfűszerekkel, tetszés szerint.