Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Vörösbársony muffin mascarponés krémmel és eperrel

Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg liszt

1 teáskanál kakaópor

1 teáskanál sütőpor

1 kávéskanál szódabikarbóna

10 dkg vaj

10 dkg cukor

1 teáskanál vanília kivonat

1 citrom reszelt héja

csipet só

2 tojás

1 dl tej

1 evőkanál folyékony piros ételfesték

A krémhez:

2 dl tejszín

12,5 dkg mascarpone

1 teáskanál porcukor

A díszítéshez:

12 szem eper

Elkészítés:

A muffinokhoz a vajat a cukorral, a vaníliakivonattal, a citromhéjjal és a csipet sóval habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, az ételfestéket, majd végül a sütőporos lisztet is, a tejjel felváltva, és simára keverjük a masszát.

Tizenkét papírformát teszünk a muffinsütőbe, majd belekanalazzuk egyesével a tésztát, és előmelegített sütőben 180 fokon, 15-20 perc alatt megsütjük, majd ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez habbá verjük a tejszínt a porcukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét is. Habzsák segítségével a muffinok tetejére nyomunk a krémből, majd mindegyikre tetejére elhelyezünk egy-egy epret.