Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
1 teáskanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat
1 citrom reszelt héja
csipet só
2 tojás
1 dl tej
1 evőkanál folyékony piros ételfesték
A krémhez:
2 dl tejszín
12,5 dkg mascarpone
1 teáskanál porcukor
A díszítéshez:
12 szem eper
Elkészítés:
A muffinokhoz a vajat a cukorral, a vaníliakivonattal, a citromhéjjal és a csipet sóval habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, az ételfestéket, majd végül a sütőporos lisztet is, a tejjel felváltva, és simára keverjük a masszát.
Tizenkét papírformát teszünk a muffinsütőbe, majd belekanalazzuk egyesével a tésztát, és előmelegített sütőben 180 fokon, 15-20 perc alatt megsütjük, majd ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez habbá verjük a tejszínt a porcukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét is. Habzsák segítségével a muffinok tetejére nyomunk a krémből, majd mindegyikre tetejére elhelyezünk egy-egy epret.