Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tésztában sült karaj

Hozzávalók:

300 g fagyasztott leveles tészta (3 lap)

150 g leveles paraj

800 g kicsontozott, enyhén füstölt karaj

3 ek olaj

2 mogyoróhagyma

1 fokhagymagerezd

50 g vaj

só, bors, reszelt szerecsendió

1 tojássárgája

2 ek tej

A mártáshoz:

125 ml barna borjúleves

125 mk vörösbor

50 g hideg vaj

liszt

Elkészítés:

Olvasszuk fel a tésztát és a parajt. Mossuk le hideg vízzel a húst, és törölgessük meg.

Forrósítsunk olajat, pirítsuk meg benne a húst, majd hagyjuk kihűlni.

Tisztítsuk meg a hagymát és a mogyoróhagymát, vágjuk kockára, majd vajban pároljuk meg.

Nyomkodjuk ki a parajt, pároljuk körülbelül 10 percig a vajban, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, majd hagyjuk lehűlni, és terítsük a húsra.

Tegyünk a lisztezett munkalapra egymás mellé két tésztalapot, majd sodorjuk a kettőt egy lappá. Tegyük rá a húst, és csomagoljuk a tésztába. Jól nyomkodjuk össze a tészta széleit.

Keverjük össze tejjel a tojássárgáját, kenjük meg vele a tésztát. Szúrjunk ki a maradék tésztából kis virágokat, díszítsük vele a húscsomag tetejét, majd kenjük meg ezt is tojássárgájával.

Tegyük a húst hideg vízzel leöblített tepsibe, majd süssük 175-200 fokosra melegített sütőben körülbelül 45 percig.

Főzzük sűrűbbre a borjúlevest és a vörösbort. Keverjük bele kis darabokban a vajat. Mártásként tálaljuk a felszeletelt ételhez.