Hozzávalók:

300 g fagyasztott leveles tészta (3 lap)

150 g leveles paraj

800 g kicsontozott, enyhén füstölt karaj

3 ek olaj

2 mogyoróhagyma

1 fokhagymagerezd

50 g vaj

só, bors, reszelt szerecsendió

1 tojássárgája

2 ek tej

A mártáshoz:

125 ml barna borjúleves

125 mk vörösbor

50 g hideg vaj

liszt

Elkészítés:

Olvasszuk fel a tésztát és a parajt. Mossuk le hideg vízzel a húst, és törölgessük meg.

Forrósítsunk olajat, pirítsuk meg benne a húst, majd hagyjuk kihűlni.

Tisztítsuk meg a hagymát és a mogyoróhagymát, vágjuk kockára, majd vajban pároljuk meg.

Nyomkodjuk ki a parajt, pároljuk körülbelül 10 percig a vajban, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, majd hagyjuk lehűlni, és terítsük a húsra.

Tegyünk a lisztezett munkalapra egymás mellé két tésztalapot, majd sodorjuk a kettőt egy lappá. Tegyük rá a húst, és csomagoljuk a tésztába. Jól nyomkodjuk össze a tészta széleit.

Keverjük össze tejjel a tojássárgáját, kenjük meg vele a tésztát. Szúrjunk ki a maradék tésztából kis virágokat, díszítsük vele a húscsomag tetejét, majd kenjük meg ezt is tojássárgájával.

Tegyük a húst hideg vízzel leöblített tepsibe, majd süssük 175-200 fokosra melegített sütőben körülbelül 45 percig.

Főzzük sűrűbbre a borjúlevest és a vörösbort. Keverjük bele kis darabokban a vajat. Mártásként tálaljuk a felszeletelt ételhez.