Hozzávalók:

0,5 kg darált hús
1 fej hagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
liszt, olaj egy lazább rántáshoz
kevés piros paprika

bors
leveskocka
kevés ételízesítő
1 kisebb babérlevél
3-4 ek tejföl
száraztészta 2-3 marékkal

Elkészítés:

A darált húst és a kockára vágott hagymát beletesszük egy fazékba. A húst saját zsírjában kicsit pirítjuk, vigyázva oda ne égjen. Ha a hús szárazabb nyugodtan engedjük fel előbb vízzel, tegyük bele az ételízesítőt, leves kockát, fekete borsot, babért és főzzük.
Elkészítjük a rántást, melybe a fokhagymát bele vágtuk, vagy fokhagyma nyomóval belenyomjuk. Zsemleszínűre pirítjuk, majd teszünk bele pirospaprikát, és a leveshez keverjük.
Ezután dobjuk bele a tésztát is. Ha a tészta már majdnem kész, elkeverjük benne a tejfölt és elzárjuk alatta a gázt, mert a tészta fedő alatt még úgy is dagadni fog.
Tálaláskor még gazdagíthatjuk tejföllel a tányérunkba, vagy tehetünk bele pár csepp ecetet is, illetve megszórhatjuk aprított zöldfűszerrel.