Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szilvalekváros csavart fánk

Hozzávalók:

1,5 kg liszt

5 dkg margarin

5 dkg élesztő

10 dkg cukor

1 tojássárgája

fél liter tej

3 dl langyos víz

fél kg szilvalekvár

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A hozzávalókból közepes keménységű tésztát dagasztunk. Akkor jó, ha elválik a táltól, és hólyagos. Megkelesztjük, és lisztezett deszkára kiborítjuk.

Tenyérnyi csíkokat készítünk, s ezekbe tesszük a lekvárt. Összehajtjuk a szélét, elnyomjuk, az egészet meghúzzuk, és két-három fonást végzünk rajta.

A két végét összenyomjuk, félbe hajtjuk, és összecsavarjuk. Forró olajban mindkét oldalát narancssárga színűre sütjük. Kihűlve, porcukorral megszórva tálaljuk.