Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szezámmagos bagel

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
4 kávéskanál instant élesztő
1 teáskanál cukor
1,5 teáskanál só
3 dl langyos víz
5 dkg szezámmag

Elkészítés:

Az élesztőport 1 dl cukros vízben elkeverjük. A liszthez öntjük. Hozzáadjuk a sót.
Összegyúrjuk, vízzel lazítva közepesen lágy tésztát gyúrunk. 40 percig kelesztjük. 9 részre osztjuk, cipókat formálunk, kissé lelapítjuk.
A cipók közepébe lisztes kézzel 3 ujjnyi lyukat „fúrunk”. Fél órát állni hagyjuk.
Gyöngyöző vízbe tesszük: adagokban, egyszer átfordítva, egy percig. Lecsöpögtetjük, papírral bélelt sütőlapra tesszük.
Megszórjuk a szezámmaggal, előmelegített sütőbe tesszük, aranylóra pirítjuk. A sütő alsó részén sütjük, egy tepsivel a sütő alján párásítunk, az utolsó pár percben a párásításra rakott edényt kiemeljük.