Hozzávalók:

17 dkg friss spenót

12,5 dkg natúr krémsajt

olívaolaj

őrölt feketebors

1 csipet őrölt szerecsendió

8 dkg főzőtejszín 21%-os

25 dkg túró

1 csomó petrezselyemzöld

Elkészítés:

A spenótot megtisztítjuk, szárait letépkedjük és felaprítjuk nagyobb darabokra. Kevés olívaolajon a fűszerekkel megfonnyasztjuk.

Ezután aprítógépbe tesszük a krémsajttal és a tejszínnel együtt. Összekeverjük. Kézzel hozzákeverjük a túrót és finomra vágott petrezselymet is. Hűtőben 1-2 óráig tároljuk, hogy összeérjenek az ízek és kicsit sűrűbb legyen.

Az uborkát megmossuk, és vastagon felszeleteljük, majd kiszedjük a közepét, a paradicsomokat félbe vágjuk, és szintén kiszedjük a magokat. Ebbe töltjük a krémet, majd a hűtőbe tesszük, hogy az ízek kicsit összeérjenek.