Hozzávalók:

4 nagyobb édesburgonya
3 sárgarépa

bors
egy kiskanál vaj
lenmagolaj
nagyon kevés reszelt gyömbér

A tálaláshoz:

1 avokádó
15 dkg sütni való kolbász
3 szál petrezselyemzöld

Elkészítés:

Az édesburgonyát és a sárgarépát megpucoljuk, és felszelve sós vízben puhára főzzük egy kevés reszelt gyömbérrel. Ha elkészült leszűrjük úgy, hogy a levét félre tesszük.
A puhára főtt zöldségeket betesszük turmixgépbe, hozzáöntünk egy kevés levet, és összeturmixoljuk. Annyi levet öntsünk hozzá, hogy az állaga krémleves legyen.
Sóval, borssal ízesítjük, majd összeforraljuk egy kis vajjal, hogy krémesebb legyen.
Az avokádót megpucoljuk, felkockázzuk, a kolbászt pedig amíg készül a leves, megsütjük. Tálaláskor a leves tetejére teszünk néhány darab avokádót, és pár karika kolbászt, 1-2 petrezselyemzöldet.