Hozzávalók:

A tésztához:

8 egész tojás

10 dkg porcukor

16 dkg liszt

2 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

1,2 dl forró víz

1 evőkanál kakaópor – a barna tésztához

A tészta összeragasztásához:

15 dkg baracklekvár

A bevonathoz:

1 doboz kész barna fondant

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit elfelezzük, és külön-külön kisütünk egy sárga, és egy barna lapot, közepes méretű tepsiben. Ehhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, apránként hozzáadjuk a vizet, majd a vaníliás cukrot, és a sütőporos, szitált lisztet. Végül lazán beledolgozzuk a tojásfehérje keményre vert habját. A barna lap készítésénél hozzáadjuk a kakaóport is. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük ki a lapokat, egyenként kb. 25-30 perc alatt. Amikor kihűltek, mind a két lapot hosszában felszabjuk 8-8 db egyforma csíkra.

A tésztákat felváltva összeragasztjuk a lekvárral, két rúd lesz belőle, négy tésztacsík süteményenként.

A kész fondant két részre vesszük, és külön-külön kinyújtjuk akkorára, hogy a két rúd tésztát be tudjuk vonni vele. A felesleges részeket levágjuk, hűtőbe tesszük pihentetni, hűlni, utána szeleteljük.