Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Póréhagyma krémleves

Hozzávalók:

30-40 dkg póréhagyma

1-2 gerezd fokhagyma

1 nagyobb burgonya

5 dkg márkázott vaj

olívaolaj

1 liter zöldség- vagy húsalaplé

só és fehérbors ízlés szerint

2 ek tejszín

1 tk szárított kakukkfű

Elkészítés:

Egy lábasban felhevítjük a 3 evőkanálnyi olajat és a vajat. Beletesszük az aprított póréhagymát, és elkezdjük párolni. Amikor a hagyma összeesett, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a préselt fokhagymát és a kakukkfüvet. Felöntjük az előre elkészített alaplével, ekkor adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, és lassú tűzön főzzük.

Amikor a levesben megpuhult a burgonya, félrehúzzuk, és botmixer segítségével leturmixoljuk. Ha tökéletes állagú levest szeretnék készíteni, egy szitán át lehet még passzírozni. Ekkor kerül bele a tejszín, majd visszatesszük a tűzre addig, amíg újra elkezd forrni.

Lehúzzuk, és olajjal meglocsolva, még forrón tálaljuk.