Hozzávalók:

1 kisebb fejes saláta

25 dkg zöldborsó

15 dkg főtt burgonya

1 csokor mentalevél

1 kávéskanál mustár

3 evőkanál fehérborecet

1 teáskanál kristálycukor

1 mokkáskanál só

1 csipet őrölt fekete bors

2 evőkanál olívaolaj

100 ml víz

Elkészítés:

A burgonyát héjastól megfőzzük, ha lehűlt megpucoljuk, és tetszés szerint feldaraboljuk.

A salátát megmossuk, 2-3 levelet félre teszünk a tálaláshoz. A többit apróra vágjuk. Keverőtálba téve hozzáadjuk a leszűrt konzerv zöldborsót.

A mentaleveket megmosva felaprítjuk, félre tesszük.

Összeállítjuk a salátalét: a mustárt, ecetet, cukrot, sót, a frissen őrölt borsot és az olívaolajat kikeverjük, felengedjük vízzel, majd a salátás borsóra öntjük, hozzákeverjük a mentaleveleket és a krumplit.

Salátás tálba helyezzük a félre tett egész salátaleveleket, és ráborítva a zöldborsós salátát, tálaljuk.