Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mentás zöldborsósaláta

Hozzávalók:

1 kisebb fejes saláta

25 dkg zöldborsó

15 dkg főtt burgonya

1 csokor mentalevél

1 kávéskanál mustár

3 evőkanál fehérborecet

1 teáskanál kristálycukor

1 mokkáskanál só

1 csipet őrölt fekete bors

2 evőkanál olívaolaj

100 ml víz

Elkészítés:

A burgonyát héjastól megfőzzük, ha lehűlt megpucoljuk, és tetszés szerint feldaraboljuk.

A salátát megmossuk, 2-3 levelet félre teszünk a tálaláshoz. A többit apróra vágjuk. Keverőtálba téve hozzáadjuk a leszűrt konzerv zöldborsót.

A mentaleveket megmosva felaprítjuk, félre tesszük.

Összeállítjuk a salátalét: a mustárt, ecetet, cukrot, sót, a frissen őrölt borsot és az olívaolajat kikeverjük, felengedjük vízzel, majd a salátás borsóra öntjük, hozzákeverjük a mentaleveleket és a krumplit.

Salátás tálba helyezzük a félre tett egész salátaleveleket, és ráborítva a zöldborsós salátát, tálaljuk.