Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kókuszhabos csiga

Hozzávalók:

A tésztához:

40 dkg liszt

20 dkg margarin

3 tojássárgája

3 dkg élesztő

tej

cukor

A töltelékhez:

3 tojásfehérje

25 dkg porcukor

15 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Három cipóra osztjuk, kicsit hagyjuk pihenni, közben elkészítjük a tölteléket.

A tojásfehérjét a porcukorral gőz felett jó kemény habbá verjük, végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket.

A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 5-6 mm vékonyra. Megkenjük a kókuszos tojáshabbal, feltekerjük viszonylag szorosan, majd ujjnyi vastag karikákra vágjuk egy jó éles késsel, különben összenyomódik.

Sütőpapírral bélelt gáztepsin 4-5 fokozaton (közepesnél picit gyengébb) kb. 15 -20 perc alatt készre sütjük.