Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kelkáposzta fasírt

Hozzávalók:

30 dkg kelkáposzta

1 zsemle

1 közepes tojás

1 púpos evőkanál zsemlemorzsa + panírozáshoz

2 nagy csipet só

őrölt fekete bors

őrölt köménymag

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A kelkáposztát apró csíkokra vágjuk és bő, sós vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük, és lecsepegtetjük. Egy zsemlét kevés vízbe beáztatunk pár percre, majd jól kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a káposztához, a tojással, őrölt köménnyel, borssal, sóval és egy kanál zsemlemorzsával összedolgozzuk.

A masszából kb. 10 egyforma korongot formázunk, beleforgatjuk zsemlemorzsába.

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a fasírtokat oldalanként 2-2 perc alatt szép barnára sütjük.