Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kávés, diós tekercs

Hozzávalók:

A piskótához:

6 tojás

6 ek cukor

3 ek liszt

3 ek darált dió

A krémhez:

3 dl habtejszín

15 dkg cukor

80 g fehér csokoládé

Elkészítés:

Előző nap, este elkészítjük a krémet. Egy vastag aljú serpenyőben a cukorból világos karamellt készítünk.

Közben egy mély edényben forrásig melegítjük a tejszínt. A karamellt szép lassan, vékony sugárban a tejszínhez adjuk, közben folyamatosan kevergetve.

A tejszín alatt a lángot tartalékra vesszük, és addig melegítjük, míg a karamell teljesen fel nem oldódik benne. Ekkor a lángot elzárjuk, és a krémhez keverjük a csokit.

Ha a massza kihűlt, akkor betesszük a hűtőbe, és másnapig ott tároljuk.

Másnap elkészítjük a tekercset. A tojásokat a keverőtál üstjébe ütjük, hozzáadjuk a cukrot, majd 10-15 perc alatt felvetjük.

A lisztet és a diót fakanállal keverjük bele. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk, 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt megsütjük. Még melegen kiemeljük a tepsiből, és a sütőpapír segítségével feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

A krémet a keverőgép legkisebb fokozatán elkezdjük felverni, és akkor állítjuk nagyobb fokozatra, ha fodrozódik a krém.

Ha kihűlt a piskóta, akkor a krém 3/4-ed részével megtöltjük, és feltekerjük újra. A maradékot habzsákba töltjük, és a tetejét díszítjük vele.