Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
6 ek cukor
3 ek liszt
3 ek darált dió
A krémhez:
3 dl habtejszín
15 dkg cukor
80 g fehér csokoládé
Elkészítés:
Előző nap, este elkészítjük a krémet. Egy vastag aljú serpenyőben a cukorból világos karamellt készítünk.
Közben egy mély edényben forrásig melegítjük a tejszínt. A karamellt szép lassan, vékony sugárban a tejszínhez adjuk, közben folyamatosan kevergetve.
A tejszín alatt a lángot tartalékra vesszük, és addig melegítjük, míg a karamell teljesen fel nem oldódik benne. Ekkor a lángot elzárjuk, és a krémhez keverjük a csokit.
Ha a massza kihűlt, akkor betesszük a hűtőbe, és másnapig ott tároljuk.
Másnap elkészítjük a tekercset. A tojásokat a keverőtál üstjébe ütjük, hozzáadjuk a cukrot, majd 10-15 perc alatt felvetjük.
A lisztet és a diót fakanállal keverjük bele. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk, 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt megsütjük. Még melegen kiemeljük a tepsiből, és a sütőpapír segítségével feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
A krémet a keverőgép legkisebb fokozatán elkezdjük felverni, és akkor állítjuk nagyobb fokozatra, ha fodrozódik a krém.
Ha kihűlt a piskóta, akkor a krém 3/4-ed részével megtöltjük, és feltekerjük újra. A maradékot habzsákba töltjük, és a tetejét díszítjük vele.