Hozzávalók:

15 dkg rétesliszt

7,5 dkg vaj

1 tojás

1 csapott mk sütőpor

csipet só

2-3 szelet prosciutto crudo

75 dkg zöld spárga (télen konzerv)

3 tojás

1 gerezd fokhagyma

20 dkg juhsajt vagy juhtúró

2 dl tejszín

3 dkg vaj

bors

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, egy 24 cm átmérőjű piteforma aljába nyomkodjuk, perem nélkül. A tetejére fektetjük a nagyobb darabokra tépkedett prosciuttot, úgy, hogy mindenhol sonka borítsa a tésztát. 10 perc alatt 180 fokon elősütjük.

A spárgát elpattintjuk, és a megmaradó részét 4-5 mm karikákra vágjuk, majd a vajon puhára sütjük. A sajtot villával összetörjük, a tejszínnel simára kikeverjük, megy hozzá az átpréselt fokhagyma, bors és a felvert tojás. Hozzákeverjük a sült spárgát is. Sózni nem kell, a többnyire ez a típusú sajt és sonka együtt elég sós.

Az elősütött tésztára szedjük a sajtos tölteléket, és 160 fokon 50 percig sütjük.