Hozzávalók:
15 dkg rétesliszt
7,5 dkg vaj
1 tojás
1 csapott mk sütőpor
csipet só
2-3 szelet prosciutto crudo
75 dkg zöld spárga (télen konzerv)
3 tojás
1 gerezd fokhagyma
20 dkg juhsajt vagy juhtúró
2 dl tejszín
3 dkg vaj
bors
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, egy 24 cm átmérőjű piteforma aljába nyomkodjuk, perem nélkül. A tetejére fektetjük a nagyobb darabokra tépkedett prosciuttot, úgy, hogy mindenhol sonka borítsa a tésztát. 10 perc alatt 180 fokon elősütjük.
A spárgát elpattintjuk, és a megmaradó részét 4-5 mm karikákra vágjuk, majd a vajon puhára sütjük. A sajtot villával összetörjük, a tejszínnel simára kikeverjük, megy hozzá az átpréselt fokhagyma, bors és a felvert tojás. Hozzákeverjük a sült spárgát is. Sózni nem kell, a többnyire ez a típusú sajt és sonka együtt elég sós.
Az elősütött tésztára szedjük a sajtos tölteléket, és 160 fokon 50 percig sütjük.