Hozzávalók:

A tésztához:

2 tojás

10 dkg cukor

8 dkg lágy vaj

22 dkg liszt

5 dkg darált mandula

csipet só

1/2 tasak sütőpor

2 evőkanál keserű mandulaaroma

kevés zöld ételszínező

A forgatáshoz:

porcukor

Elkészítés:

A tojást összekeverjük a cukorral, a vajjal, majd hozzáadjuk az aromát és a színezéket.

Ezután hozzáadjuk a lisztet, a mandulát, a sót, a sütőport és az egészet jól összegyúrjuk. (Ha lágy lenne a tészta, kevés lisztet adagoljunk még hozzá.).

A tésztát folpackba csomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A tésztából kb. 22 grammos golyókat formázunk, meghempergetjük porcukorban, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokos sütőben kb. 15–20 perc alatt megsütjük.